Tålamod med Gud

Tålamod med Gud

239 kr

inkl. moms

Beskrivning

I dagens samhälle ställs tro eller icke-tro ofta mot varandra. Den tjeckiske katolske prästen Tomáš Halík manar oss i den här boken till uthållighet med vårt tvivel, för att det ska leda oss till mognad. För Halík är just tålamod den stora skillnaden mellan tro och ateism. Tro, hopp och kärlek utgör tre sidor av uthållighet vid mötet med Guds tystnad, den som ateister kallar för "Guds död". 

 

Halík gör Sackaios till en bild för de människor som väljer att ställa sig vid sidan av, som är nyfikna men inte beredda att ge sig hän. Jesus själv hade en särskild plats i sitt hjärta för sökare som befann sig i utkanten av tron.
Tålamod med Gud är en bok om den mogna kristna tron – som vill vara ett svar på både ytlig ateism och ytlig kristendom.

 

 

"Halik kan rusta oss för mötet med de människor som är uppvuxna i en värld utan Gud men ändå känner en hemlig dragning till allt det som Gud står för." Biskop Anders Arborelius i förordet.

 

 

Tomáš Halík arbetade som psykoterapeut under kommunistregimen i Tjeckoslovakien och var samtidigt i hemlighet ordinerad som katolsk präst och aktiv i den underjordiska kyrkan. Efter regimens fall fungerade han som generalsekreterare till det tjeckiska katolska biskopsämbetet och var rådgivare till presidenten Vaclav Havel. Halík är för närvarande professor i filosofi och sociologi vid Charles University i Prag. Hans böcker har översatts till flera språk och han har vunnit flera litterära priser, bland annat Templeton-priset 2014. Förutom Tålamod med Gud har han även skrivit Night of the Confessor och I want you to be on the God of love.