Här  —  på Sten Sturegatan 1A i centrala Göteborg  —  ligger vår butik, med "Hedendomen" (=katolska kyrkan vid Heden) som närmsta granne. Vi är ett av katolska församlingen helägt aktiebolag (orgnr 556623-7474).


Vem är Lilla Thérèse?

Missionens skyddshelgon — den franska karmelitnunnan och kyrkoläraren den heliga Thérèse Martin (1873–1897) — har också gett beskydd och namn åt vår butik. Hon kallas "Lilla" för att särskilja henne från sin ordens portalfigur, heliga Teresa av Ávila. Hon kallas även Thérèse av Jesusbarnet (efter sitt kloster-namn) och Thérèse av Lisieux (efter staden hon bodde i under nästan hela sitt korta liv). 

Vår historia

Lilla Thérèse bokhandel har på ett eller annat sätt funnits i Kristus Konungens katolska församling i väldigt många år. I början var det bokstavligen en enkel boklåda, men växte med tiden till något större. Nu är vi sedan länge belägna på katolska församlingshemmets kortsida, med skyltfönster och dörr mot Sten Sturegatan (se bilden här intill). Eftersom vi säljer både "kristna böcker och
katolska prylar", kallar vi oss numera för Katolska butiken Lilla Thérèse.

 

 

Ett apostolat

Vår målsättning är att sälja “katolicism-kompatibla” varor till alla intresserade, vare sig de är katoliker eller något annat, oberoende av om de bor i Kiruna, Ystad eller här i Göteborg — eller i Sverige eller något annat land. Vi ser vår verksamhet som något av ett apostolat — vår lilla del i att göra Kristus och Hans Kyrka kända och älskade. 

 

 

Vi kan hjälpa Er! 

Vårt utbud är mycket större än det ni ser här på hemsidan, men faktiskt även större än det man ser om man besöker vår fysiska butik: Vi har leverantörer både inom och utom Europa och har möjlighet att ta in både småsaker i mängd (för t.ex. konfirmandgrupper eller församlingsanställda), mässkläder, statyer i naturlig storlek, och t.o.m. altaren och annan kyrkorinredning! Men, med tanke på leveranstiderna:
gör era förfrågningar & beställningar i god tid innan ni behöver sakerna!