Elijah in Jerusalem

Elijah in Jerusalem

269 kr

inkl. moms

Beskrivning

Elijah in Jerusalem är den länge emotsedda fortsättningen på Michael D. O'Briens bästsäljande och smått profetiska spänningsroman från 1996, Fader Elia — en apokalyps (utgiven på svenska av Catholica 2008). I denna avslutande del av trilogin om den judiske konvertiten och prästen från karmelitklostret Stella Maris i Haifa, har Elia just återvänt till Israel tillsammans med sin medbroder Enok — samtidigt som EU:s allt mäktigare högste ledare anländer till Jerusalem för att där ytterligare befästa sin roll som president för den kommande världsregeringen.

I del 2 (Fader Elia) fick Elia påvens uppdrag att försöka omvända EU-presidenten, som påven tror kan vara den Antikrist som Bibeln varnar så skarpt för. Uppdraget misslyckades — och sedan dess är Elia på flykt, anklagad och efterlyst för ett mord han inte begått.

Nu, i Jerusalem, vill Elia få till ett nytt möte med presidenten för att denna gång istället kunna avslöja presidenten som den stora andliga fara han är för mänskligheten. Varefter den spännande handlingen framskrider möter Elia många slags människor, vars andliga tillstånd och prövningar får dem att välja sida i kampen mellan det onda och det goda. Elia håller ut i sitt uppdrag, även då allt verkar förlorat. Den dramatiska berättelsen får en oväntad upplösning, som visar både på att "för dem som älskar Gud, samverkar allt till det bästa" (Rom 8:28) och att Guds vishets ljus till slut kommer att förklara allt — och göra Satan förvånad.


Recension:

Jag har läst alla O'Briens romaner, men det var först när jag läste denna som jag märkte vad som är kraften i var och en av dem: i dessa romaner finns det någonting, eller Någon, som får mig att vakna, och som gör mig klokare och heligare.

Peter Kreeft, filosofiprofessor och författare till bl.a. "Till den kristna trons försvar" (Catholica 2012) och "När blev det fel med dygder?" (Livets ords förlag, 2007).