Gemenskapens evangelium enligt Johannes

Gemenskapens evangelium enligt Johannes

Antalst

295 kr

inkl. moms

Beskrivning

Att älska Gud och att älska människor ar ytterst samma sak, menar den prisbelönte kanadensiske filosofen och teologen Jean Vanier. Han är grundare av L'Arche, en kommunitet där människor med och utan funktionsnedsättningar lever tillsammans. I Gemenskapens evangelium visar han att vi möter Guds kärlek bäst genom dem vi lever nära och att vi uttrycker vår kärlek till Gud genom omtänksamhet och medlidande med varandra.

Detta är enligt Jean Vanier också huvudpoängen i Johannesevangeliet, som har en stark betoning på gemenskap. I den här boken tar Vanier med oss genom Johannesevangeliet kapitel för kapitel och visar hur just gemenskapen finns i Jesus undervisning och i varje del av hans verksamhet.

Vanier väver även in berättelser och erfarenheter från sitt arbete med L'Arche, som i jordnära form betonar det medmänskliga och det stora privilegium som finns i att utveckla våra relationer till varandra och till Gud.

Jean Vanier bor sedan många år i Frankrike och är grundare till L'Arche, och medgrundare till Tro & ljus, två internationella organisationer som arbetar för att skapa och utveckla hem, program och nätverk for människor med utvecklingsstörningar.

 

Inbunden, 179 sidor.